واریس چیست ؟ علائم ، پیشگیری + درمان
واریس بیماری است که در طی آن دیواره ی وریدها (سیاهرگ ها) دچار تورم و برآمدگی میشوند. این مشکل به طور عمده در دیواره ی وریدهای قسمت تحتانی ساق پا دیده میشود. هر ورید یا سیاهرگ دارای دریچههای کنترل کننده جریان خون است. واریس هنگامی رخ میدهد که این دریچهها دچار نارسایی شده باشند و به فعالیت طبیعی خود ادامه ندهند.
نگاه کلی به واریس
در داخل وریدهای شما دریچه های یک طرفه کوچکی وجود دارد که برای عبور خون باز می شوند و سپس برای جلوگیری از برگشت خون بسته می شوند. گاهی اوقات دیواره وریدها کشیده می شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و باعث ضعیف شدن دریچه ها می شود.اگر دریچه ها به درستی کار نکنند، این می تواند باعث نشت خون و جریان به سمت عقب شود. اگر این اتفاق بیفتد، خون در رگ های شما جمع می شود که متورم و بزرگ می شوند.
دلایل کشیده شدن دیواره رگ ها و ضعیف شدن دریچه های رگ ها به طور کامل مشخص نیست. برخی افراد بدون هیچ دلیل واضح یا آشکاری به این بیماری مبتلا می شوند.
علائم واریس پا
- تغییر رنگ پوست
- خشکی و نازک شدن پوست
- التهاب
- پوسته پوسته شدن پوست
- زخم های باز
پیشگیری از واریس
- بالا نگه داشتن پاها
- خودداری از پوشیدن لباس های تنگ
- جلوگیری از یبوست: یبوست یکی از مواردی است که می تواند سبب ایجاد یا تشدید واریس شود. لذا با مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای حاوی فیبر باید از بروز آن جلوگیری کرد.
- پرهیز از اضافه وزن
- زیاد نماندن در حمام و سونا
درمان واریس پا
پوشیدن جوراب های مخصوص واریس
اگر پزشک تشخیص داد که واریس شما باید درمان شود و یا ظاهر ورید های واریسی برایتان مهم است شما می توانید موارد زیر را انجام دهید :
- اسکلروتراپی(ترمیم عروق) : بستن ورید
- لیزر درمانی برای از بین بردن ورید ها
- رادیوفرکانس ( بستن ورید ها )
- جراحی برای بستن و یا برداشتن ورید ها