آموزش تزریق دارو از طریق لوله تراشه همراه با فیلم آموزشی
در بخشiای ویژه مانند ICU و CCU و علل الخصوص در هنگام انجام CPR بیمارانی که دارای راه وردیدی مناسب ( کلا به هر دلیلی ) نباشند ما مجبوریم از طریقه لوله تراشه به این بیماران دارو بدهیم . در این آموزش سعید میشود به طور کلی نحوه تزریق دارو از طریق لوله تراشه یا همون ET به شما مخاطبان عزیز آموزش داده بشه و سعی میکنم تا سوال و جای ابهامی برای شما باقی نماند . همینطور که واقف هستید کسایی که میخواهند در بخش های ویژه کار کنند میبایست یک سری مهارت های پرستاری نسبت به بقیه داشته باشند تا دچار مشکل نشوند .
زمان تقریبی مطالعه: 4 minutes
نگاه کلی در تزریق دارو از طریق لوله تراشه
هنگامی که خط IV به راحتی در دسترس نباشه ، داروها را می توان از طریق یک لوله داخل تراشه (ET) به سیستم تنفسی تزریق کرد. این مسیر به تلاش های بی وقفه برای احیاء اجازه می دهد و از عوارضی مانند پارگی عروق کرونر، تامپوناد قلبی، و پنوموتوراکس، که می تواند در صورت تجویز داروهای اورژانسی داخل قلب رخ دهد، جلوگیری می کند.
با توجه به دستورالعمل های انجمن قلب آمریکا در سال 2010 برای احیای قلبی ریوی (CPR) و مراقبت های اضطراری قلبی عروقی، مطالعات نشان می دهد که این سطوح پایین خون ممکن است واقعاً برای بیمار مضر باشد. اپی نفرین قابل تجویز توسط پزشک و یا پرستار به صورت داخل تراشه ممکن است اثرات بتا آدرنرژیک گذرا اثرات بیشتری رو ایجاد کند. و باعث اتساع عروق و متعاقب آن افت فشار خون شود و شانس بقای بیمار را کاهش دهد. به همین دلیل، مسیرهای IV یا داخل استخوانی (I.O.) قابل ترجیح است .زیرا آنها تحویل دارو و اثر فارماکولوژیک قابل ، حتی اگر برخی از داروهای احیا را می توان به صورت داخل تراشه تجویز کرد. وقتی IV یا I.O. دسترسی را نمی توان ایجاد کرد.
اپی نفرین، وازوپرسین و لیدوکائین ممکن است در طول ایست قلبی به صورت داخل تراشه تجویز شوند. به طور معمول، دوز قابل اجراه توسط مسیر ET 2 تا 2 ½ برابر دوز قابل توصیه IV است. دارو باید در 5 تا 10 میلی لیتر آب استریل ( یا همون نرمال سالین ) رقیق شود و سپس مستقیماً در لوله ET تزریق شود.
هنگامی که اپی نفرین و لیدوکائین به جای محلول نرمال سالین در آب استریل رقیق شوند، ممکن است جذب بهتری ایجاد شود. داروهایی که به صورت داخل تراشه قابل اجرا هستند معمولاً در شرایط اضطراری توسط پزشک، تکنسین فوریتهای پزشکی یا پرستار مراقبتهای ویژه تجویز میشوند. روش اصلی مدیریت یکسان است. داروها ممکن است توسط سرنگ یا پمپ بدهند.
لوازم لازم جهت تزریق دارو از طریق لوله تراشه
- دارو مورد نظر
- لوله ET
- دستکش
- پالس اکسیمتری
- آمبوبگ
- نرمال سالین یا آب استریل ( آب مقطر)
- گان و عینک ( برای محافظت در مقابل آسپیره کردن بیمار )
نحوه انجام کار؟
اپینفرین ، آتروپین ، لیدوکائین ، نالوکسان و داروهایی هستند که میتوان از طریق لوله تراشه تزریق کرد که در میان آنها داروی مورد استفاده در ایست قلبی و در شرایطی که محدودیت زمانی وجود دارد اپی نفرین میباشد.
در مواقع اضطراری، اگر دسترسی IV در دسترس نباشد، میتوان برخی از داروها را از طریق لوله داخل تراشه (ET) تجویز کرد. اونا ممکن است از طرق سرنگ یا پمپ اجرا بشن . حتما قبل از تزریق هر دارویی، با استفاده از یک آشکارساز دی اکسید کربن انتهای جزر و مدی، با یک دستگاه تشخیص مری یا کپنوگرافی شکل موج پیوسته، محل مناسب لوله ET را بررسی بشه. اطمینان حاصل کنید که بیمار در وضعیت خوابیده به پشت و سر در سطح بدن یا کمی بالاتر از بدن قرار دارد.
چه نکاتی باید هنگام تزریق دارو از طریق لوله تراشه رعایت کنیم؟
- هنگام CPR مهم ترین دارو اپی نفرین هست
- داوریی که داخل لوله تراشه باید مصرف بشه باید با دو برابر دوزش رقیق بشه
- دارو باید با 5 تا 10 سی سی نرمال سالین یا آب مقطر حل بشه
به خاطر داشته باشید که در این روش مهمترین عارضه باقی ماندن طولانی مدت اثر داروست